apartmanok bérbeadása

Energiatakarékosság

A X. kerületi környezetből kiemelkedő minőségi épület, kivitelezése és anyaghasználata megfelel a budai zöldövezeti villák műszaki színvonalának. A beruházó Öko-Montage Kft. az építési előírásokat meghaladó vastagságú szigetelőanyagokat és nyílászárókat épített be, a fűtési rendszer korszerű, kondenzációs technológiával lett kialakítva, így a lakások energiafelhasználása harmada egy régebbi építésű ingatlanénak.

A fűtési költségek talán azok, melyek emelkedése ill. változása a legérzékenyebben érint minden városlakót. Sokan tapasztaltuk már, hogy hiába a takarékoskodás, a gázszámlánk valahogy soha sem a legkisebb tételt képzi a családi költségvetésben. Hozzászoktunk már, hogy drámai különbségek vannak egy évtizedek óta minden jelentősebb felújítást nélkülöző panel lakás és egy mai korszerű technikával ill. építőanyagokkal épült modern társasházi lakás között. De vajon tudjuk-e, hogy ezen különbségek tényszerűen honnan is adódnak? Pusztán a szomszédunk fűtési szokásai, a falak vastagsága vagy netán egyszerű technológia eltérések azok,  amelynek köszönhetjük, hogy mi többet ill. kevesebbet fizetünk a szobai 22 fok hőmérsékletért, mint más ismerőseink?

Ami ezzel kapcsolatban biztosan tanácsolható, hogy lakásvásárláskor ill. -bérléskor mindenképpen érdemes figyelemmel lennünk arra, hogy milyen technológiával is fűt a kiszemelt társasház. Nálunk a Bajnok Háza megálmodói elkötelezzetek voltak amellett, hogy egy modern és környezetbarát technológiát állítsanak a lakók fűtési és hőigényének kiszolgálására. Kondenzációs kazánunkkal 35%-kal alacsonyabb lesz a fűtésért fizetett számlánk, mintha egy ugyanolyan modern épületben, de hagyományos kazánt használnánk. Megnyugtató az is, hogy 75%-kal kevesebb az a káros anyag, amelyet nem engedünk ki a környezetbe, így lokálisan is egészségesebb életteret biztosítunk a lakóközösségnek.

Az is megnyugtató tényként szolgál, hogy ezen technológia fenntartása nem magasabb, hanem alacsonyabb költségekkel jár.  A mindenkori időjárási viszonyokhoz automatikusan alkalmazkodó, intelligensen programozható kazánjaink alacsonyabb karbantartási költségekkel működnek. 

Ezen túlmenően egy vezérlőközpont irányítja a kaszkád rendszerbe szerelt kazánok teljesítményét az egyes kazánok bekapcsolásának és modulációjának a vezérlésével. Amikor az első kondenzációs kazán által nyújtott teljesítmény kezd megemelkedni, de még nem elég magas ahhoz, hogy kielégítse a kért hőmérsékletet, a vezérlő bekapcsolja a másodikat, a két kazán teljesítményeit ugyanarra az értékre modulálva egészen addig, míg el nem éri a kért teljesítményt. A vezérlőközpont ráadásul homogenizálja az egyes kazánok használatát, váltogatva a bekapcsolás konfigurációt és kiegészítve a fűtési körök és a használati meleg vizet előállító körök heti programozását. Ez jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy az egyes kazánok elhasználódási sebessége nem térjen el egymástól jelentős mértékben. 

Arra is rácsodálkozhatunk, ha először járunk a Bajnokok Háza gépházában, hogy az relatíve kicsiny helyiség. A kazánok ugyanis már kompakt méretűek, nem igényelnek hatalmas, lakásméretű gépházat, ahol csőrengetegben megbújva fognak helyet, hanem csupán egy 5-6 négyzetméteres helyiséget. Mindezt pedig szinte hangtalan, folyamatos és megbízható üzemmel képzelendő el. A központi gépház pedig azon előnnyel is jár, hogy az egyes
 lakásokban nem foglalnak el értékes lakóteret a kazánok és tartozékaik.  A lakások nappalijában felszerelt termosztát pedig könnyen és egyedileg szabályozhatóvá teszi a benti hőmérsékletet. Attól sem kell tartanunk, hogy esetleg a falba szerelt csövek, vagy éppen a kazán korróziója miatt kell majd évek múltán többet fizetni a fűtésért. Ez annak köszönhető, hogy Na-ioncserés vízkezelő rendszer lágyítja a rendszerbe kerülő vizet.

Ezen tények ismeretében, mindenképpen nagyobb nyugalommal várhatjuk, még a leghidegebb hónapokban is a  megérkező fűtés számlát.