apartmanok bérbeadása

Hírek

01 Apr

Bajnokok Háza - Sportolói lakópark, ahol világbajnokok élnek!

Sportolói közösség formálódik Kőbányán: Sikeres ötletnek bizonyult a Bajnokok Háza lakópark megépítése, ahol már most közel 30 világ- és Európa-bajnok sportoló él. Hatalmas érdeklődés kíséri, azt az egyedülálló kezdeményezést, mely sportolók otthonteremtéséhez nyújt lehetőséget, új építésű lakások bérbeadásával.

Hajrá a szabad lakások megszerzéséért!

A mai világban az ember szinte szomjazik arra, hogy hasonló gondolkodású, hasonló értékrendszerű, világlátású emberek társaságában élje mindennapjait. Akár a munkahelyéről, akár a szűk lakókörnyezetéről van szó. A Bajnokok Háza megálmodói új építésű - exkluzív és energiatakarékos - bérelhető lakásokkal várnak kifejezetten sportolókat, illetve sporttal foglalkozó szakembereket. A projekt célja, hogy sportszervezetekkel, szakszövetségekkel együttműködve létrejöjjön egy olyan sportolói lakóközösség, ahol magas színvonalú lakásokkal, nyugodt környezettel tudják segíteni a hazai sportolók otthonteremtését.

A X. kerület, Sörgyár utca 41. alatt található Bajnokok Háza erkélyes, teraszos vagy kertkapcsolatos bérleményeket kínál - az épületegyüttesben 38 lakás található a garzonoktól a másfél szobás standard, vagy akár három szobás luxus apartmanig. A Bauhaus stílusban épült ház kiemelten energiatakarékos, melyet parkosított, gyönyörű kert ölel körbe, igényes, kellemes otthont biztosít mindazok számára, akik részesei szeretnének lenni az új sportolói lakóközösségnek.

Több sportszövetség és egyesület felismerte már a Bajnokok Házában rejlő lehetőségeket, számos világbajnok sportoló mondhatja el magáról, hogy a közösség tagjává vált, élvezi a „sportos otthon” nyújtotta nyugalmat, biztonságot, támogató légkört. Eddig 32 lakás talált gazdára, de a Bajnokok Háza várja új lakóit, azokat a sportolókat, akik szeretnének Európa- és világbajnok szomszédot maguknak, vagy akik saját pályafutásukkal tudnak pozitív példát mutatni, jó hatással lenni erre a közösségre.

„Sokat jelent, hogy hasonló gondolkodású emberekkel élünk együtt”

Mike Róbert, világbajnok kenusunk pontosan ilyen példamutató személyiség. A KSI versenyzője minden nap a Bajnokok Házából indul el, hogy megtegye a szükséges lépéseket a riói olimpia felé vezető úton. Oláh Tamás tanítványa a fárasztó crossfit edzések, a monoton futások, a vízen töltött résztávok és technikai gyakorlatok után élvezi azt a nyugalmat, amelyet a ház nyújt számára.

„Sokat jelent, hogy hasonló gondolkodású emberekkel élünk együtt, akik értik, hogy miről beszélek, ha az élsportról van szó. A háznak köszönhetek egy nagyon jó barátot is, az öttusázó Kasza Róbertet, akivel adott esetben nem csak a barkács szerszámainkat cseréljük ki, hanem közös vacsorák alkalmával beszélgetünk saját sportágunkban megélt helyzetekről, versenyszituációkról, és ilyenkor kiderül, hogy mennyi hasonlóság, ugyanakkor mennyi különbség van egy-egy sportág között. Nyitott embernek tartom magam, igyekszem hasznosítani a kenuban azokat a dolgokat, amiket másoknál jónak ítélek meg. Természetesen nem csak a sport tölti ki a mindennapjainkat, mindketten apák vagyunk, a család, a gyerek is ad számunkra rengeteg közös témát. Én például már összeraktam a focikapukat a kertben, és alig várom, hogy megnőjön Robi kisfia is, hogy elkezdhessük az apa-fiú focimeccseket a Sörgyár utcában.”

„Szeretem a ház nyugalmát, biztonságát”

Lajtos Szandra Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes rövid pályás gyorskorcsolyázó januárban lett a lakóközösség új tagja, és bár az elmúlt időszakban sokat utazott külföldi világkupákra, valamint a moszkvai világbajnokságra, minden egyes nagy viadal után úgy tér haza, hogy tudja, az otthon melege várja.

„Nagyon jól érzem magam a Bajnokok Házában, bár sok lakót egyelőre még nem ismerek. Rengeteget jelent, hogy nem kell hangoskodó, bulizó szomszédokkal küszködni, hogy azonos értékrend szerint éljük a mindennapjainkat. Korábban harminc négyzetméteren éltünk a párommal, most a közös tér mellett van lehetőség arra is, hogy elvonuljunk, ha éppen mást szeretnénk csinálni. Szeretem a ház nyugalmát, biztonságát, a ház üzemeltetői mindenben a segítségünkre vannak, na és a konyhától egyszerűen le vagyok nyűgözve... Ha tehetem minden nap főzök, annyira élvezem, hogy ilyen jól felszerelt, kiváló minőségű eszközökkel dolgozhatok.”

”Élvezem, hogy a lakásomhoz saját kert tartozik”

Soós Viktória kétszeres Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázó is élvezi a Bajnokok Háza nyújtotta „bázis” értékeit, és azt is, hogy közel van a Fradi csarnokához a lakása.

„Számomra egyértelműen pozitív mindaz, amit a Bajnokok Háza nyújt nekünk, élsportolóknak. A közösség fiatalos, barátságos, a lakással kapcsolatos kéréseimre mindig pozitív választ és gyors ügyintézést kaptam. Sok a zöld terület, élvezem, hogy kertkapcsolatos a lakásom, és a nagy udvar jó kis sportolói összetartásokra ad lehetőséget.”

 „A sportolói közösség újra motiválttá tett”

Csabai Edvin, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai igazgatója, egykori tizenhétszeres maratoni világbajnok kenus a ház értékei mellett a ház szellemiségét emelte ki.

„Szeretek itt lakni, hiszen amellett, hogy nagyon igényesen kialakított, tágas terekkel rendelkező otthonba költöztünk, valóban benne van a levegőben, hogy ez igazi sportolói ház.

Korábban is Kőbányán éltem, de most karnyújtásnyira került tőlem a felújított Ó-hegy park, ahol egy másfél kilométeres rekortánkörön tudok futni. Sokszor kijárok edzeni a szabadba, a sportolói közösség újra motiválttá tett, számomra abszolút pozitív a hatása van a háznak.”

A jó szemléletű, sportos közösség mellett külön motivációt ad a ház lakóinak, hogy sikereik függvényében kedvezményeket kapnak a lakás bérleti díjból. A projekt megálmodói ezzel is szeretnék ösztönözni a sportolókat a minél jobb eredmények elérésére.

Szponzorok bevonásával olyan kreditrendszert alakítanak ki, amelyben a támogatók akár havi 20-30 ezer forinttal járulnak hozzá a sportolók lakhatási költségeihez, mely egy fiatal, pályája elején álló tehetséges sportoló számára anyagi és motivációs szempontból is nagy segítséget jelent.

Sőt, az idén egy új támogatási rendszernek köszönhetően az egyesületek és a szövetségek - eredményeik, elhivatottságuk, példamutató pályafutásuk alapján - pályázat útján jelölést adhatnak le versenyzőjükre, akit ha a Bajnokok Háza kuratóriuma kiválaszt, egy évre birtokba veheti az egyik lakást, amelynek bérleti díját a támogatók fizetik.

Nézd meg itt, kik azok a világbajnokok, akik már a Bajnokok házában laknak!

 

 

A házban még néhány, üresen álló, beköltözhető lakás várja új bérlőjét, így aki szeretne színvonalas környezetben, egyedülálló, sportos közösségben élni, mielőbb jelentkezzen. Lakásaink listája megtekinthető a képre kattintva!