apartmanok bérbeadása

A Bajnokok Háza lakói

 

A lakások elsősorban a hazai sportéletben aktívan résztvevők otthonteremtését szolgálja, bérlő lehet sportoló, edző, neves sportszemélyiség. Nagyon sok fiatal tehetség kerül 18-25 évesen Budapestre, ahol különböző helyeken szétszórtan, albérletben élnek, akár támogatja az egyesületük, illetve a szponzoruk a lakbért, akár nem. Reményeink szerint ez a ház nyugodt hátteret biztosít egy fiatal és tehetséges sportolónak arra, hogy karrierjét kibontakoztathassa, és később akár családot is alapíthasson itt.

A Bajnokok Házára a részleteket ismerő érdeklődő egyedülálló projektként tekint már az első pillanattól kezdve. A hazai bérlakások piacán valóban nem hallani olyan kezdeményezésről, mely a sportélet tevékeny szereplőit kívánja lakhatási szempontból kedvezőbb helyzetbe hozni. De mit is jelent az, ha valaki a mindennapok szintjén szeretné megismerni a Bajnokok Háza atmoszféráját? Vajon műkorcsolyázót formáló szobrokra, vagy a kertet szegélyező súlyemelő alakú bokrokra számítsunk, ha úgy döntünk, hogy közelebbről megismerkedünk a házzal? Néhány szóban a lényeg és a megkülönböztető jellegzetességek tömören megragadhatók.

Tényleges sportolói közösség. Valódi regeneráció. Eredményes életút. Ezen gondolatok mentén, a szilárd elvi "alapvetéseket" nem nélkülözve építettük fel a hazai sportélet nyugodtan "alvó" várát. Vegyük sorra most, hogy mik is valójában ezek a jellegzetességek.

Ha tényleges sportolói közösségről hallunk, mindjárt megjelenik képzeletünkben ennek párja vagy ellentéte: a virtuális közösség. Sok esetben akár egy virtuális körhöz, társasághoz való tartozás is számos előnnyel jár. Információkhoz való gyors hozzájutás, azonnali kommunikáció, élmények azonnali megosztása és minden jó, amit például az internetes közösségi oldalak nyújthatnak. Mi ezen előnyökhöz annyit adunk hozzá, hogy mindezt valóságosabbá, átélhetőbbé téve a személyesség varázsát csempésszük a nálunk lakók mindennapjaiba. Mindannyian érezzük, hogy mennyivel többet jelent, ha a szomszédból egy tapasztalt edző, vagy sportvezető az, aki a közös élménymúlt alapján néhány találó, estenként iránymutató mondattal reflektál életünk mindennapi (sport)eseményeire.

A jó szomszédság itt azt a többlet tartalmat is hordozza magában, hogy csapattársakkal, edzőkkel lakhatunk egy fedél alatt, megkönnyítve magunk számára így számos apró, de az érzések szintjén mégis nagyobb jelentőséggel bíró dolgot. Tanácsot ill. apróbb szívességet ugyanis könnyebben adunk és kapunk is, ha sportolóként egy másik sportoló áll velünk szemben.

Ha a valódi regeneráció, tényleges pihenés szavakat mérlegre tesszük, akkor a Bajnokok Háza ezekkel szemben semmiképpen sem bizonyulhat könnyűnek. A mindennapok szintjén nagy segítség a csendes környezet, a nagy kert és egy jól belakható terasz, erkély. Tavasztól késő őszig nagy ajándék, ha a pihenés és játék színterei lakóhelyünkkel egybeépülve találhatók. Nálunk ez adott és minél teljesebb kihasználásra vár.

Ide kívánkozik, hogy az eredményes sportolói életút jelentését és fontosságát ehelyütt az előbbiekkel szoros összefüggésben értelmezzük. Önmagában ugyanis az tény, hogy jó körülmények között lakik egy sportoló nem számít a világbajnoki arany hitbizományának. Ugyanakkor ha azt nézzük, hogy milyen többlet terhet rakhat egy fiatal atléta vállára, ha mindennapi gyakorisággal küzd a nem megfelelő lakhatásból eredő gondokkal, akkor máris plasztikus képek jelennek meg képzeletünkben. Lehetnek ezek az összeférhetetlen szomszédok, egy zajos közeli söröző vagy egy huzatos, nehezen fűthető hálószoba.